J. Joksimović: Pogodila sam u profesionalnu savest

30. oktobar 2017. | Beograd

J. Joksimović: Pogodila sam u profesionalnu savest

Ministar za evropske intregracija Jadranka Joksimović rekla je za Tanjug, na pitanje kako vidi stav NUNS-a povodom njene izjave o situaciji u medijima, da kao ministar u Vladi Srbije, ima pravo da svoje mišljenje saopšti javnosti i da odgovara pred građanima za svoj rad.

„Otkud takva reakcija na moje očekivanje da NUNS pokaže odgovornost za kreiranje medijske strategije i tako promoviše interese i zaštitu novinarske profesije? Izgleda da sam svojom izjavom pogodila u profesionalnu savest, koju su zamenili političkim antagonizmom i animozitetom", rekla je ministar Joksimović.

Kako je dodala, neka građani procene koliko profesionalnog kredibilteta imaju i koliko svako mišljenje i stav ovo udruženje vezuje za dnevno politički kontekst.

„Nikome ne držim lekcije, to nije moj politički stil, ali nemam nameru da uslišim njihovu molbu da ne iznosim sopstveno mišljenje. To bi bilo duboko u suprotnosti sa debatnom prirodom i moje ličnosti, ali i vrednosti pluraluzma za koje se oduvek zalažem“, kaže Jadranka Joksimović.

Kako kaže, veruje da će NUNS učiniti napor da prevaziđe okoštale forme polarizacije, i da će u budućnosti doprineti još boljoj slici stanja medija u Srbiji, posebno kroz učešće u radnoj grupi za medijsku strategiju.

Izvor: Tanjug