J. Joksimović: Cilj Vlade da građani budu zadovoljni reformama

11. oktobar 2017. | Brisel

J. Joksimović:  Cilj Vlade da građani budu zadovoljni reformama

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže da je evropski put mehanizam koji donosi perspektivu za građane Srbije i stabilizaciju na unutrašnjem i spoljnopolitičkom planu države.


Ministar Joksimović je naglasila da je važno to što je premijer Ana Brnabić svojom posetom Briselu pokazala da je evropski put zapravo deo naše unutrašnje političke agende, a ne samo spoljnopolitička orijentacija države.


„EU integracije su za nas mehanizam ubrzanja reformi u našoj zemlji koje treba da donesu dobrobit našim građanima u smislu bolje i efikasnije uprave, boljeg životnog i ekonomskog standarda, više posla i perspektive za mlade, više putovanje, bolje obrazovanje“, izjavila je Joksimović. Ona je dodala da je upravo zbog ovakvog stava Srbija i prepoznata u EU kao jedan od najozbiljnijih kandidata za članstvo.


Ministar za evropske integracije, koja se nalazi  u službenoj poseti Briselu u sastavu delegacije  Srbije na čelu sa premijerom Anom Brnabić, kaže da je u Srbiji ranije bilo puno proevropske retorike koja, prema njenom mišljenju, nije donela rezulate.


„U poslednjih četiri - pet  godina, uporedo sa evrorealističnom retorikom, idu reforme koje građani podržavaju i to je najjača garancija i kredibilitet koji mi kao predstavnici vlade i države imamo da nastavimo sa ovim putem. Dokle god građani razumeju da su evropske integracije perspektiva za njih i prilika da se stabilizujemo na unutrašnjem i spoljnopolitičkom planu, mislim da ćemo imati stabilnu podršku“, zaključuje Joksimović.

Osvrnuvši se na najavljenu Strategiju o pristupanju Srbije EU do 2025. godine, ministar Jadranka Joksimović ocenjuje da je u pitanju okvirni rok koji treba da nam da dodatnu stimulaciju.

„Nisu nama najvažniji datumi već da građani budu zadovoljni, a onda ćemo svi biti uspešniji kao društvo“, zaključila je Joksimović tokom posete Briselu.

Izvor: Tanjug