J. Joksimović: Građani nosioci reformi

24. septembar 2017. | Salcburg

J. Joksimović: Građani nosioci reformi

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da su reforme važne i potrebne Srbiji, ali i istakla da bismo bili uspešna država i da bismo postali članica EU, građanima na lokalu treba omogućiti da osete konkretan boljitak od evropskih integracija.

Joksimović, koja je učestvovala na dvodnevnom forumu "Sledeća generacija članica EU" u Salcburgu, rekla je za Tanjug i objasnila da se to ne odnosi samo na korišćenje fondova, već upravo na jačanje struktura kako bismo sutra kada postanemo članica EU mogli da primenjujemo standarde u interesu građana.

Upravo zbog toga je, kaže, potekla inicijativa da se u budućnosti Evropska komisija više fokusira na programe uključivanja gradonačelnika i vlasti na lokalnom nivou u proces evropskih integracija, te poseta Briselu u okviru Komiteta regiona u kome Srbija već ima svoje predstavnike.

"Ali, to još više treba proširiti jer smo svi nosioci procesa reformi, a sutra ćemo svi biti i korisnici benefita iz članstva u EU", kaže Joksimović.

(izvor: Tanjug)