Informacije Aktuelnosti

Aktuelnosti

Nove poreske olakšice

15. decembar 2004. |

Skupština Srbije usvojila je paket ekonomskih zakona kojim se uvodi niz poreskih olakšica, zbog smanjenja javnih rashoda.

Evropske integracije - prioritet Vlade Srbije

14. decembar 2004. |

Sekretar Kancelarije za pridruživanje Evropskoj uniji Radmila Milivojević predstavila je, na brifingu organizovanom za atašee za štampu ambasada država-članica EU, Akcioni plan Vlade Republike Srbije za realizaciju prioriteta iz Evropskog partnerstva.

Neophodan konsenzus o pridruživanju EU

03. decembar 2004. |

BRISEL, 3. decembra 2004. - Visoki predstavnik EU Havijer Solana zatražio je danas u razgovoru s potpredsednikom Vlade Republike Srbije Miroljubom Labusom veće jedinstvo i konsenzus demokratskih snaga u Srbiji kako bi zemlja bila spremna za približavanje članstvu u EU.

Labus u poseti Briselu

02. decembar 2004. |

BRISEL, 2. decembra 2004. - Potpredsednik Vlade Republike Srbije Miroljub Labus izjavio je danas u Briselu da očekuje da će neki od optuženih pred Haškim sudom uskoro tamo otići, jer je to uslov da Evropska komisija izradi povoljnu Studiju izvodljivosti o pridruživanju Srbije i Crne Gore (SCG) Evropskoj uniji (EU), prenosi agencija Beta.

Vlada Republike Srbije usvojila Izveštaj o popisu državne pomoći u Republici Srbiji

25. novembar 2004. |

Beograd, 25. novembar 2004 – Vlada Republike Srbije usvojila je Izveštaj o popisu državne pomoći u Republici Srbiji, koji sadrži katalog obima i vrsta pomoći za 2003. i 2004. godinu. U Izveštaju su navedeni podaci o sredstvima isplaćenim privrednim subjektima iz budžeta Republike Srbije odnosno budžeta lokalne vlasti, kao i podaci o oplakšicama ili oslobađanju od uplata u 2003. godine i u 2004. godini. Kako je navedeno, za sve vrste državne pomoći u 2003. izdvojeno je 68.879 miliona dinara, odnosno 54.274 miliona dinara u 2004. godini.

Akcioni plan Vlade Republike Srbije za realizaciju prioriteta iz Evropskog partnerstva

01. novembar 2004. |

Evropska unija u junu 2003. je zvanično ponudila zemljama zapadnog Balkana Evropsko partnerstvo, kaojedan od glavnih instrumenata pretpristupne strategije Evropske unije prema zemljama potencijalnim kandidatima za članstvo. Neposredno nakon toga, Kancelarija je, u saradnji sa ministarstvima Vlade Republike Srbije, sačinila Akcioni plan Vlade Republike Srbije za realizaciju prioriteta iz Evropskog partnerstva, koji je Vlada usvojila aprila 2004. godine. U skladu sa konsultacijama koje su nakon toga usledile sa predstavnicima Komisije EU, izvršne su izmene i dopune ovog plana, koje je Vlada usvojila 5. novembra 2004. Usvajanjem dokumenta, Vlada Republike Srbije postavila je kratkoročni i srednjoročni raspored aktivnosti u procesu stabilizacije i pridruživanja EU.

Intenziviranje aktivnosti na izradi Nacionalne strategije za pridruživanje EU

22. oktobar 2004. |

U Beogradu 20. oktobra 2004. godine je održana konferencija za novinare povodom izrade Nacionalne strategije za pridruživanje EU.

Rezolucija o pridruživanju Evropskoj uniji

21. oktobar 2004. |

Narodna skupština Republike Srbije usvojila je 14. oktobra 2004 Rezoluciju o pridruživanju Evropskoj uniji. Kancelarija za pridruživanje Evropskoj uniji aktivno je učestvovala, zajedno sa predstavnicima Evropskog pokreta, u radu skupštinskog Odbora za evropske integracije pri izradi te rezolucije. Zajednički rad Vlade, Skupštine i predstavnika građanskog društva u izradi ovog dokumenta, uspešan je model dijaloga svih zainteresovanih učesnika u procesu evropskih integracija i od suštinske je važnosti za dalje postizanje društvenog i političkog konsenzusa o ulasku u Evropsku uniju.

Novi imidž Srbije u Evropskoj uniji

26. oktobar 2004. |

U Beogradu će od 20. do 24. oktobra 2004. godine boraviti grupa stranih novinara, predstavnika najznačajnijih evropskih medija akreditovanih u Briselu. Posetu organizuje Kancelarija za pridruživanje Evropskoj uniji Vlade Republike Srbije u okviru programa unapređenja imidža Srbije u Evropskoj uniji, koji je pokrenula Vlada.

Studijska poseta Kancelarije Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj

20. oktobar 2004. |

Delegacija Kancelarije za pridruživanje EU i Odbora za evropske integracije Skupštine Republike Srbije boravila je u studijskoj poseti Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj.
Prikazano je 1180-1189 od ukupno 1202 Aktuelnosti 116117118119120