Informacije Aktivnosti ministra

Aktivnosti ministra

Na kraju godine ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović za O2.TV govori o očekivanjima za 2018. godinu

Na kraju godine ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović za O2.TV govori o očekivanjima za 2018. godinu

29. decembar 2017. | Beograd

Na kraju godine ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović za O2.TV govori o očekivanjima za 2018. godinu.

Evropske integracije su susret političke volje dve strane

Evropske integracije su susret političke volje dve strane

26. decembar 2017. | Beograd

Srbija je prethodnih godina uspela da povuče sredstva iz različitih instrumenata EU, poput Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II), Investicionog okvira za Zapadni Balkan, Fonda solidarnosti EU, MADAD fonda i drugih, podseća u intervjuu za Srpsku ekonomiju Jadranka Joksimović, ministar za evropske integracije u Vladi Republike Srbije, i dodaje da su i efekti primene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju poznati i pozitivni za našu ekonomiju, te da je EU najznačajniji spoljnotrgovinski partner Srbije sa 64,4 odsto udela u ukupnoj razmeni.

J.Joksimović i Fabrici o planovima za pristupni proces Srbije tokom 2018. godine

J.Joksimović i Fabrici o planovima za pristupni proces Srbije tokom 2018. godine

22. decembar 2017. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i šef Delegacije EU u Srbiji, ambasador Sem Fabrici, razgovarali su o rezultatima ostvarenim u 2017. godini u evropskim integracijama Srbije, kao i o prioritetima i planovima pristupnog procesa Srbije u predstojećoj 2018. godini, posebno imajući u vidu činjenicu da će predsedavanja Bugarske, pa zatim i Austrije, koje su stavile temu proširenja na svoj dnevni red, biti prilika da se da zamajac i ubrzanje pristupnog procesa Srbije.

J. Joksimović:  Predvidiv okvir važan za evropski put

J. Joksimović: Predvidiv okvir važan za evropski put

20. decembar 2017. | Beograd

Srbija očekuje konkretniji datum za priključenje EU kako bi građani znali šta mogu da očekuju, izjavila je danas ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović navodeći da su prethodne vlasti u Srbiji godinama obećavale građanima datume što je proizvelo visok nivo očekivanja, a usledilo je razočaranje. 

To je bio njen odgovor na opasku predsednika delegacije EU u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbija Eduarda Kukana da u političkom životu Srbije postoji čudan element, i kada je reč o vlasti i o opoziciji i da &bdxuo;sami sebe sažaljevaju&ldxuo; i stalno traže datume za pristup Uniji.

J. Joksimović: Sva medijska udruženja su pozvana da kažu svoje idejeJ. Joksimović: Sva medijska udruženja su pozvana da kažu svoje ideje20. decembar 2017. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da su sva medijska udruženja bila pozvana da pod jednakim uslovima učestvuju i iskažu svoje argumente i ideje kako da se unapredi i reguliše transparentno finansiranje medija, izradi medijska strategija i uredi status novinarske profesije.

&bdxuo;Jedan deo nezavisnih medijskih udruženja je odlučio da ne učestvuje u tome&ldxuo;, rekla je Joksimović na zasedanju Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbija.

J. Joksimović: S punim pravom očekujemo izvesnije rokove za priključenje

J. Joksimović: S punim pravom očekujemo izvesnije rokove za priključenje

20. decembar 2017. | Beograd

Za Srbiju kao zemlju kandidata za članstvo u EU u ovoj fazi pregovora veoma su važne vremenske odrednice za pristupanje Uniji i s punim pravom može da traži i očekuje izvesnije rokove, izjavila je danas ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović. 

Na otvaranju sedmog sastanka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbija, Joksimović je rekla da ako se od Srbije kao zemlje kandidata za članstvo u EU traže rokovi i poštovanje rokova, onda s punim pravom Srbija u partnerskom odnosu, kao zemlja kandidat može da traži i očekuje izvesnije rokove.

J. Joksimović i Repčekova: Slovačka nastavlja s podrškom EU putu Srbije

J. Joksimović i Repčekova: Slovačka nastavlja s podrškom EU putu Srbije

19. decembar 2017. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se sa ambasadorom Slovačke Dagmar Repčekovom, sa kojom je razgovarala o bilateralnim odnosima, saradnji dveju država i reformama koje Srbija sprovodi u procesu pristupanja Evropskoj uniji, kao i o aktuelnoj situaciji u regionu.

J. Joksimović i Crnadak: Stabilan region – odgovornost svih

J. Joksimović i Crnadak: Stabilan region – odgovornost svih

15. decembar 2017. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa ministrom inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igorom Crnadakom o bilateralnim odnosima dve države, pristupanju Srbije EU, saradnji dve države u procesu evropskih integracija, situaciji u regionu i drugim temama.

Brzina je solidna, ali ne zavisi sve od nas

Brzina je solidna, ali ne zavisi sve od nas

14. decembar 2017. | Beograd

Srbija je u ponedeljak otvorila još dva poglavlja u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom. Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović za Novi magazin govori o tempu pristupanja i zadacima koji su pred Srbijom.

J. Joksimović: Još dva poglavlja - važan korak na putu evrointegracija

J. Joksimović: Još dva poglavlja - važan korak na putu evrointegracija

11. decembar 2017. | Brisel

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je večeras u Briselu da Srbija, otvaranjem dva nova poglavlja - 6 i 30, pravi važan korak na svom putu evrointegracija. 

To je i jasan signal definitivne budućnosti Srbije u EU, poručila je Joksimović.
&bdxuo;Nastavljamo naš evropski put, a ovo je još jedan važan korak u procesu pridruženja. Sa ova dva poglavlja, Srbija će imati ukupno 12 otvorenih poglavlja, što je solidan i zadovoljavajući tempo, ali može i mora brže&ldxuo;, naglasila je Joksimović u izjavi novinarima pred početak Međuvladine konferencije.

Prikazano je 560-569 od ukupno 674 Aktuelnosti 5455565758