Информације Актуелности

Актуелности

The appointment of Josе Manuel Barroso

23. јул 2004. |

The appointment of José Manuel Barroso as the new President of the European Commission has been approved by the Members of the European Parliament today in Strasbourg.

Тhe Dutch presidency of the European Union

2. јул 2004. |

The priorities of the Dutch presidency of the European Union in the second half of this year are the enlargement of the European Union, the sustainable growth of the European economy, security, a sound European multiannual budget and a more effective role for the EU in the world.

Европска комисија поједностављује финансирање спољне помоћи

29. септембар 2004. |

Европска комисија је 29. септембрa 2004. године одлучила да замени постојеће финансијске инструменте за обезбеђивање спољне помоћи једним једноставнијим, ефикаснијим оквиром. Уместо тренутног широког спектра географских и тематских инструмената, који је временом, према потреби, растао, нови оквир ће се састојати из свега шест инструмената. Четири од ових шест инструмената потпуно су нова: Инструмент за помоћ у претприступању, Инструмент за европско суседство и партнерство, Инструмент за развојну и економску сарадњу и Инструмент за стабилност. Задржана су два стара инструмента, које није било потребно модификовати, а то су Инструмент за хуманитарну помоћ и Инструмент за макрофинансијску помоћ.

Пројекат Евростар бус

8. септембар 2004. |

У среду, 8. септембра 2004. г, у Београду је свечано представљен пројекат Евростар бус. Пројекат ће реализовати Европски покрет у Србији, у сарадњи са омладинским организацијама Генерација 21 и Млади европски федералисти Београда.

Наименовање Жозеа Мануела Бароса за новог председника Европске комисије

23. јул 2004. |

Наименовање Жозеа Мануела Бароса за новог председника Европске комисије, одобрили су данас посланици Европског парламента у Стразбуру. Од 711 посланика који су тајно гласали, њих 413 гласало је за а 251 против. Била је потребна проста већина да се одобри наименовање.

Интервју Секретара Канцеларије дневном листу ,,Политика"

29. јул 2004. |

До краја септембра Европска комисија очекује од државне заједнице да изађе са јединственим текстом акционог плана за спровођење приоритета из „европског партнерства”, документа који се тиче реформи које у наредним месецима СЦГ треба да спроведе са циљем усвајања европских стандарда и укључења у европске интеграције.

Kонститутивна седница Европског парламента

19. јул 2004. |

Након европских избора одржаних прошлог месеца, од 20. до 23. јула 2004. године, одржаће се конститутивна седница Европског парламента. Овим историјским заседањем председаваће Ђовани Берлингуер (Италија). Након проширења ЕУ у мају ове године, број посланика Европског парламента је повећан са 626 на 732 посланика. Током заседања, посланици ће изабрати новог председника Парламента, чији ће мандат трајати две и по године.

Холандија председавa Европском унијом

2. јул 2004. |

Приоритети Холандије као председавајућег Европском унијом у другој половини ове године jeсу проширење Eвропске уније, одрживи раст европске економије, безбедност, одрживи вишегодишњи европски буџет и ефектнија улога Европске уније у свету

Бесплатан приступ CELEX бази података

1. јул 2004. |

Од 1. јула 2004. године приступ CELEX-овој бази података Канцеларије за званична издања Европских заједница је бесплатан.
Приказано је 1180-1189 од укупно 1189 Актуелности 114115116117118