Ј. Јоксимовић: Вучић на панелу о региону на прави начин презентовао ставове Србије

14. фебруар 2020. | Минхен

Ј. Јоксимовић: Вучић на панелу о региону на прави начин презентовао ставове Србије

Председник Александар Вучић је на панелу о безбедности на Западном Балкану у оквиру 56. Минхенске безбедносне конференције на најбољи начин презентовао наше позиције и по питању будућности европског пута Србије, али и по питању дијалога Београда и Приштине, изјавила је вечерас министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, додајући да је председник уједно и поставио права и важна питања на које Србија очекује одговор.

Јоксимовић је након панела, који се одржавао иза затворених врата, а на којем је учествовала, новинарима у Минхену навела да су се на значајном панелу окупили сви са Западног Балкана, али и заинтересоване стране из ЕУ, као и неких других земаља.
„Председник Вучић је поставио и права питања на која желимо да чујемо одговор, али и по питању дијалога Београда и Приштине уз несумњиво навођење пре свега обавезе Приштине да укине неразумне таксе које су већ годину и по на снази“, казала је Јоксимовић.

Према њеним речима, на панелу је вођен отворен и занимљив дијалог.„Сматрам да је присуство председника Вучића и његово излагање имало веома снажан ефекат с обзиром да су се могли чути и неодговорни тонови од неких представника, али оно што је важно јесте да смо присутни, да увек и у сваком тренутку на врло јасан и поштен начин изражавамо наше ставове“, казала је министар додајући да је поштење најбоља ствар која може да се понуди у међународним односима.

Како каже, представници Србије су у стању да са свима седну за сто, изнесу аргументе на пристојан и нормалан начин.
„У стању смо да на европски начин размењујемо наша очекивања, наше предлоге и са друге стране да будемо конструктиван партнер у ономе што јесте интерес и Србије и наравно безбедност региона“, навела је Јоксимовић.

Истакла је да се Србија и по питању безбедности показала као неко ко доприноси, не само безбедности Западног Балкана, већ и Европе у целини.

Извор: Танјуг