Подељени уговори о подршци мађарске Владе

11. октобар 2019. | Сента

Подељени уговори о подршци мађарске Владе

У Сенти су данас додељени уговори о финансијској помоћи мађарске Владе, а министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић је тим поводом истакла да ће за 2200 корисника она значити боље повезивање људи и економија.
„То је и један од главних приоритета Влада Србије и Мађарске за бољи живот свих наших грађана”, рекла је Јоксимовић.

Поред Јоксимовићеве, уручењу уговора о помоћи је присуствовао шеф мађарске дипломатије Петер Сијарто и председник Скупштине Војводине Иштван Пастор. Јоксимовић је оценила да су односи Србије и Мађарске никада бољи, посебно последњих година. „Поправили смо наше политичке односе, довели смо их до тог нивоа да можемо да говоримо о стратешком односу и добросуседском односу, а и ова финансијска помоћ мађарске Владе је потврда тога и значајна подршка свим грађанима Војводине, односно корисницима који су аплицирали”, рекла је Јоксимовић. Додала је да су за помоћ мађарске Владе аплицирали грађани Мађарске, али и других националности – то је за развој Војводине, а тиме и Србије.

Захваливши министру Сијарту, Јоксимовић је рекла да захваљујући ангажовању председника Србије Александра Вучића и мађарског премијера Виктора Орбана, данас се више не говори о томе да ли овај новац користе грађани мађарске националности. „Овај новац ће заправо бити искоришћен за укупан развој привреде обеју земаља”, рекла је Јоксимовић. Захвалила је Мађарској и на свесрдној подршци Србији на њеном путу ка ЕУ.

Пастор је захвалио и Влади Србије на овом пројекту, али и на отворености српске Владе, јер, како је казао, никада нико није стварао препреку његовој реализацији. „То је нормално, али кад имамо у виду праксу суседних држава, Србија предњачи када је у питању оваква врста подршке”, рекао је Пастор.

Извор: Танјуг