Ј. Јоксимовић: Улагање у инфраструктуру никада није погрешно утрошен новац

12. септембар 2019. | Београд

Ј. Јоксимовић: Улагање у инфраструктуру никада није погрешно утрошен новац

Потписивање финансијског уговора о градњи ауто-пута Е-80 Ниш-Мердаре и о инвестиционом гранту „Вестерн Балканс инвестмент фрејмеворк“ у вредности од 40,6 милиона евра, веома је важно за регион, а посебно Србију јер је свако улагање у инфрструктуру веома важно за привредни напредак друштва, оценила је данас министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, која је и потписала Уговор о инвестиционом гранту.

Она је навела да је данашње потписвање уговора и гранта веома битно будући да се са партнерима из ЕУ и региона доста разговарало и у јавности доста полемисало о важности овог пројекта.

„Улагање у инфраструктуру није никад бачен нити погрешно утрошен новац, то је на корист грађанима, а ми смо ту да радимо у њиховом инетресу и унапређењу квалитета живота“, рекла је она.

„Показујемо тиме и да смо активан део онога што чини трансевропску мрежу, и све ће то допринети бољем повезивању у региону и бољем пословању”, рекла је министар.

Јоксимовић је истакла да је једна од водећих иницијатива инфраструктурно повезивање и да то на конкретан начин доприноси укупном привредном и социјалном напретку друштва.

„Од овог пројекта сви ће имати користи у региону, а највише Србија и ниједан пројекат нисмо непромишљено планирали”, истакла је она.

Финансијски уговор о градњи ауто-пута Е-80 Ниш-Мердаре у вредности од 100 милиона евра потписали су данас министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и директор сектора за Италију, Малту, Словенију, Хрватску и Западни Балкан Европске инвестицоне банке (ЕИБ) Мигел Моргадо.

У Влади Србије данас је потписан још један уговор о инвестиционом гранту „Вестерн Балканс инвестмент фрејмеворк” у вредности од 40,6 милиона евра, који су, осим министарке Михајловић и представника ЕИБ Моргада, потписали и министар за европске интеграције у Влади Србије Јадранка Јоксимовић и помоћник директора „Коридора Србије” Душан Пурић.