Ј. Јоксимовић: Србија и Грузија пријатељи и партнери

11. јул 2019. | Батуми

Ј. Јоксимовић: Србија и Грузија пријатељи и партнери

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се данас у Батумију са председницом Грузије Саломом Зурабичвили, која је истакла значај добрих политичких и економских односа две земље и позвала на додатно унапређење.

Јоксимовић је новинарима након састанка рекла да је састанак био врло садржајан и да је јасан показатељ колико Грузија вреднује искрену подршку Србије њиховим европским аспирацијама. Истакла је да је захвалила председници Зурабичвили на чврстој и принципијелној подршци те земље територијалном интегритету Србије, наводећи да је Грузија доследна у ставу да не признаје независност такозваног Косова.
„Грузија је земља са којом делимо пуно тога у погледу наших културолошких сличности, ми смо православне земље, то они посебно цене и уважавају", истакла је министар.

Наводећи да обе земље имају европску будућност, Јоксимовић је навела да су Србија и Грузија на различитим путевима, будући да наша земља има перспективу чланства, док су они у Источном партнерству, али свакако имају жељу за европском будућношћу.

Јоксимовић је истакла и да је председници Грузије пренела поздраве председника Србије Александра Вучића и поновила отвореност Србије за сваку врсту подршке грузијском путу европских аспирација и будућности.
„Они су врло заинтересовани за то", истакла је Јоксимовић.

Додала је и да је председница Зурабичвили указала на значај добрих политичких и економских односа и пријатељских народа наше две земље и позвала на додатно унапређење.

Министар је подсетила и да Грузија први пут успоставља своју амбасаду у Србији након дуго времена, што је још један сигнал добрих односа.
„Све у свему, мислим да је показано поштовање према Србији, ми остајемо доследни партнер и пријатељ и верујем да ћемо и у будућности имати прилику да угостимо председницу Грузије у Србији“, рекла је Јоксимовић.

Министар за европске интеграције данас и сутра учествује на Међународној конференцији „Европски пут Грузије - партнерство које значи, 10 година после“, у грузијском граду Батумију.

Извор: Танјуг