Ј. Јоксимовић са амбасадорима држава ЕУ и шефом Делегације о Извештају Европске комисије

06. јун 2019. | Београд

Ј. Јоксимовић са амбасадорима држава ЕУ и шефом Делегације о Извештају Европске комисије

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је са амбасадорима држава чланица ЕУ и шефом Делегације Европске уније у Србији Семом Фабрицијем о последњем Извештају Европске комисије и очекивањима од наставка процеса преговора.

Министар је, испред Владе Републике Србије, поновила оцене о Извештају ЕК о напретку - укупно се констатује напредак у приступању, иако сматрамо је урађено више него што је обухваћено Извештајем.

Посебно је нагласила, што до сада није довољно наглашено, да је у највећем броју поглавља констатован напредак.

Она је указала да је врло важно што смо чули ставове амбасадора држава ЕУ – састанак је организован у формату шеф Делегације ЕУ и дипломатски представници чланица, што представља јасан сигнал да је Србија апсолутно отворена и спремна за конструктивну дебату и размену мишљења, што потврђује озбиљност наше земље као кандидата.

Фабрици и амбасадори чланица ЕУ захвалили су Јадранки Јоксимовић на отвореном и конструктивном разговору, а министар њима на спремности да чују наше мишљење и аргументе које смо изнели.

Јоксимовић је закључила да свакако очекујемо да до крајa председавања Румуније Саветом ЕУ отворимо нека од поглавља за која смо спремни.


Извор: Танјуг