Потписани уговори за спровођење пет пројеката у оквиру ИПА Програма прекограничне сарадње Србија – Црна Гора 2014-2020

16. мај 2019. | Подгорица

Потписани уговори за спровођење пет пројеката у оквиру ИПА Програма прекограничне сарадње Србија – Црна Гора 2014-2020

На завршној конференцији прекограничног Програма Србија – Црна Гора 2007-2013, која је данас одржана у Подгорици, представљени су резултати овог Програма и потписани уговори за спровођење пет пројеката у оквиру ИПА Програма прекограничне сарадње Србија – Црна Гора 2014-2020, у вредности већој од милион евра.

Конференцију, коју су организовали Канцеларија за европске интеграције Црне Горе и Министарство за европске интеграције Републике Србије, уз подршку Заједничког техничког секретаријата Програма, отворили су помоћник министра за европске интеграције Србије Михајило Дашић и заменица главног преговарача и национална ИПА координаторка за Црну Гору Ивана Глишевић Ђуровић.

У оквиру Програма прекограничне сарадње Србија - Црна Гора 2014 – 2020 обезбеђено је укупно 8,4 милиона евра бесповратних средстава за унапређење друштвено – економског развоја у прекограничном подручју Србије и Црне Горе.

Сарадња између Црне Горе и Србије у оквиру прекограничне сарадње почела је 2008. године, од када су спроведена 34 пројекта у области заштите животне средине, пољопривреде, економског развоја, социјалне и здравствене заштите, културе и развоја предузетништва.

Више информација о овом Програму можете наћи на линку: https://www.cbcsrb-mne.org