Министарство за европске интеграције обележило Дан Европе у Београду

13. мај 2019. | Београд

Министарство за европске интеграције обележило Дан Европе у Београду

Министарство за европске интеграције заједно са Делегацијом Европске уније у Србији обележило је Дан Европе кроз учешће у манифестацији „Град Европе“. Овим догађајем отпочела је и кампања „ЕУ за тебе“, која има за циљ да укаже на чињеницу да је Европска унија највећи давалац развојне помоћи Србији са око 200 милиона евра годишње, као и да највише инвестиција у нашу земљу долази управо из држава чланица ЕУ.

Грађани који су посетили штанд Министарства, имали су прилике да са представницима МЕИ разговарају о темама које се односе на преговоре о чланству Србије у ЕУ, као и на развојну помоћ коју Србија добија од Уније и тако подстиче наш привредни развој, утиче на отварање нових радних места широм Србије, као и на образовање младих, унапређење туризма, пољопривреде, културне размене и др.

Гост Министарства на манифестацији „Град Европе“ била је организација МОТО (Музичко оперско театарска организација), која је за ту прилику извела кратак музички програм сачињен од најпознатијих српских и европских оперских арија. Такође, програм Министарства употпунили су и представници програма ЕУ ПРО како би грађанима представили своје активности и могућности за заинтересоване да се у тај програм и укључе.

Министарство је поделило бројне публикације и промотивни материјал свим заинтересованим грађанима који су се и на тај начин могли ближе упутити у процес европске интеграције Србије.