Делегација МЕИ на „ЕУ дијалогу између Србије и Грузије“

19. април 2019. | Тбилиси

Делегација МЕИ на „ЕУ дијалогу између Србије и Грузије“

Делегација Министарства за европске интеграције и Преговарачког тима Србије боравила је у Тбилисију где је учествовала на „ЕУ дијалогу између Србије и Грузије“ који је посвећен размени искустава у процесу европске интеграције - у првом реду пренос искуства Србије у примени Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП), преговарачком процесу, техничкој помоћи Србије Грузији и координацији ЕУ фондова.

Овакав формат сарадње остварен је на иницијативу министра за европске интеграције Јадранке Јоксимовић и представља први конкретан облик сарадње Србије и Грузије у области европских интеграција. Домаћин ЕУ дијалога Министар спољних послова Грузије Давид Залкалиани и грузијска страна изразили су посебну захвалност министру Јоксимовић на њеној иницијативи и заједничком договору да се ЕУ дијалог између Србије и Грузије одржава на редовном годишњем плану.

Такође, начелно је договорено да министри Јоксимовић и Залкалиани у другој половини године у Грузији потпишу Меморандум о разумевању између Министарства за европске интеграције Србије и Министарства спољних послова Грузије.

Предвиђено је да се следећи ЕУ дијалог између Србије и Грузије одржи у Београду.