Одржана радионица у оквиру ИПА Програма прекограничне сарадње Србија-Црна Гора 2014-2020

18. април 2019. | Златар

Одржана радионица у оквиру ИПА Програма прекограничне сарадње Србија-Црна Гора 2014-2020

Дводневна радионица за имплементацију додељених пројеката у оквиру Првог позива за подношење предлога пројеката за Програм прекограничне сарадње Србија-Црна Гора 2014-2020 одржана је 17. и 18. априла 2019. године на Златару, у општини Нова Варош. Како би пројектним партнерима помогли у примени пројекта, радионицу су организовали Министарство финансија Републике Србије, Сектор за уговарање и финансирање пројеката финансираних од стране ЕУ (ЦФЦУ), уз помоћ Заједничког техничког секретаријата Програма.

На скупу су учествовали представници чланова пројектних тимова, а присуствовали су и представници програмских оперативних структура, односно Министарства за европске интеграције Републике Србије и Канцеларије за европске интеграције Црне Горе.

Том приликом, корисници грантова имали су прилику да се упознају са правним оквиром за примену пројеката прекограничне сарадње у оквиру ИПА програма 2014-2020 и са начином реализације пројеката које финансира ЕУ (финансијско управљање, јавне набавке, извештавање, ревизија, мониторинг, видљивост пројеката ), како би се припремили за спровођење пројеката додeљених у оквиру првог позива за достављање прeдлога пројеката.

Закључено је и да ће Заједнички технички секретаријат / Антена Програма и убудуће бити на располагању корисницима за додатне консултације у реализацији активности предвиђених пројектима.Програм прекограничне сарадње Србија-Црна Гора 2014-2020 финансира Европска унија у оквиру Инструмента за претприступну помоћ (ИПА II), а с циљем јачања друштвено-економског развоја у том прекограничном подручју.