Ј. Јоксимовић: Напад самозваних лидера опозиције на демократске вредности и поредак у Србији

17. март 2019. | Beograd

Ј. Јоксимовић: Напад самозваних лидера опозиције на демократске вредности и поредак у Србији

Након деценијског периода урушавања Србије у коме су неки од самозваних лидера садашње опозиције активно учествовали, Србија је почела да, уз предњачећу улогу председника Александра Вучића, добија обрисе озбиљне државе која се економски стабилизује, која реформски напредује, која производи стабилност на унутрашњем и међународном плану, и која је данас угледна, активно сарађујућа и одговорна европска држава, изјавила је данас министар за европске интеграције и функционер СНС Јадранка Јоксимовић.

На питање Танјуга о намери опозиције да упадне у Председништво, Јоксимовић је рекла да они који су донели одлуку да уносе хаос, немир и недемократско насиље над институцијама и грађанима и то у околностима појачане потребе стабилности и заједничке унутрашње снаге наше земље у односу на изазове који се постављају пред Србију, обелоданили су сопствену улогу.

Синоћни упад лидера СЗС и покрета „Један од пет милиона“ у зграду РТС, покушај је насилног заузимања Јавног сервиса и напад на новинаре и запослене и оголио је недемократску природу и насилне планове самопроглашених лидера опозиције, оценила је она.

Насиље као замена за аргументе и неспремност на демократску утакмицу, казала је Јоксимовић, показује истинске намере ове групе тзв. предводника идеолошки разједињене опозиције, али коју очигледно уједињује то што не разумеју и не прижељкују демократску и респектабилно оснажену Србију, што су спремни да темељне демократске вредности и међународну позицију Србије у осетљивом тренутку урушавају зарад партикуларних интереса.

Уверена сам, истакла је она, да грађани Србије већински и зрело, имајући искуства из прошлости, превасходно цене и очекују од политичких елита мир, просперитет и бољу европску будућност Србије.

Очекујем да ће надлежни органи поступити у складу са овлашћењима и заштитити демократске вредности у нашој земљи, закључила је Јоксимовић.

Извор: Танјуг