Ј. Јоксимовић: Регион, као Србија, да покаже конструктивност

24. септембар 2017. | Салцбург

Ј. Јоксимовић: Регион, као Србија, да покаже конструктивност

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изразила је данас очекивање да ће регион показати конструктивност коју је Србија већ показала.

"Радимо конкретне ствари, а надамо се и да ће политички односи, и други у региону показати исту посвећеност и конструктивност као и ми, па ће онда свима вероватно бити и боље и лакше", рекла је за Танјуг Јоксимовић, која је учествовала на дводневном форуму "Следећа генерација чланица ЕУ" у Салцбургу. 

Каже да је прилику да учествује на форуму искористила и за разговор са комесаром за суседску политику и проширење Јоханесом Ханом, за кога је рекла да је присутан и у региону, а посебно у Србији.

Са Ханом је, каже, разговарала о плановима за отварање поглавља до краја године.

Могуће је да ћемо имати једну конференцију у октобру. Ако се то не деси, имаћемо у децембру где ћемо сигурно отворити три поглавља за која смо спремни", каже Јоксимовић.

Најавила је да путује у Брисел где ће разговарати са представницима држава чланица ЕУ, те да ће са комесаром Ханом у среду потписати и секторску буџетску подршку од 27,5 милиона евра бесповратне помоћи за развој сектора образовања.

(извор: Танјуг)