Ј. Јоксимовић: Грађани носиоци реформи

24. септембар 2017. | Салцбург

Ј. Јоксимовић: Грађани носиоци реформи

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је данас да су реформе важне и потребне Србији, али и истакла да бисмо били успешна држава и да бисмо постали чланица ЕУ, грађанима на локалу треба омогућити да осете конкретан бољитак од европских интеграција.

Јоксимовић, која је учествовала на дводневном форуму "Следећа генерација чланица ЕУ" у Салцбургу, рекла је за Танјуг и објаснила да се то не односи само на коришћење фондова, већ управо на јачање структура како бисмо сутра када постанемо чланица ЕУ могли да примењујемо стандарде у интересу грађана.

Управо због тога је, каже, потекла иницијатива да се у будућности Европска комисија више фокусира на програме укључивања градоначелника и власти на локалном нивоу у процес европских интеграција, те посета Бриселу у оквиру Комитета региона у коме Србија већ има своје представнике.

"Али, то још више треба проширити јер смо сви носиоци процеса реформи, а сутра ћемо сви бити и корисници бенефита из чланства у ЕУ", каже Јоксимовић.

(извор: Танјуг)