Ј. Јоксимовић и Негре о финансирању инфраструктурних пројеката

20. септембар 2017. | Београд

Ј. Јоксимовић и Негре о финансирању инфраструктурних пројеката

Министар европских интеграција Јадранка Јоксимовић разговарала је са шефом представништва Европске инвестиционе банке (ЕИБ) у Србији Дубравком Негре о сарадњи на припреми и реализацији пројеката од значаја за економски и социјални развој.

Министар Јадранка Јоксимовић и шеф представништва ЕИБ Дубравка Негре су потврдиле да се кроз повољне и економски оправдане зајмове Европске инвестиционе банке у областима попут саобраћаја, енергетике, заштите животне средине, науке и истраживања и технолошког развоја доприноси одрживом економском развоју Србије.

Јадранка Јоксимовић је, у својству националног координатора претприступних фондова ЕУ и развојне помоћи са Дубравком Негре анализирала статус важних регионалних инфраструктурних пројеката подржаних од ЕУ и могућности да исте суфинасира или финансијски подржи ЕИБ.

Пре свега, разговарале су о подршци која се реализује у оквиру инвестиционог оквира за западни Балкан: ауто пут Ниш - Мердаре, модернизација железничке пруге Ниш - Димитровград, гасна интерконекција са Бугарском и постројење за прераду отпадних вода у Новом Саду.

Саговорнице су такође размениле мишљења и о могућностима за финансирање припреме различитих инфраструктурних пројеката од значаја за регионални и локални развој из средстава ЕИБ-а.

(извор: Танјуг)