Архива актуелности

Таекс семинар – Процена безбедности козметичких производа, 14-15. новембар, Београд. Корисник - Министарство здравља.

15. новембар 2019. | Београд

Таекс семинар – Процена безбедности козметичких производа, 14-15. новембар, Београд.

Корисник - Министарство здравља.

Таекс семинар – Процена безбедности козметичких производа, 14-15. новембар, Београд. Корисник - Министарство здравља.

14. новембар 2019. | Београд

Таекс семинар – Процена безбедности козметичких производа, 14-15. новембар, Београд.

Корисник - Министарство здравља.

Ј. Јоксимовић и Нанобашвили: Грузија изузетно уважава искуства Србије у процесу европских интеграција

13. новембар 2019. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић примила је у опроштајну посету амбасадора Грузије Јосеба Нанобашвилија. Разгoварали су о плановима Србије у наставку процеса приступања, искуствима Србије у европским интеграцијама, билатералној сарадњи и другим темама.

Ј. Јоксимовић: Није промена политике проширења најважнија за реформу ЕУ

13. новембар 2019. | Београд

„Сигурна сам да ЕУ и земље чланице у овом тренутку имају важних питања за унутрашње реформе, али ме чуди што се прича 'окренула на главу, уместо на ноге', па се највише прича о променама у политици проширења”, изјавила је министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Отворена изложба фотографија о Београду и Хелсинкију

13. новембар 2019. | Београд

Изложба фотографија „Примењена носталгија“, посвећена Београду и Хелсинкију, отворена је данас у Југословенској кинотеци у оквиру пројекта који је 17. пут спровело Министарство за европске интеграције.

Отворена радионица о спровођењу ревизије у ЕУ

12. новембар 2019. | Београд

Министарство за европске интеграције, у сарадњи са Немачком организацијом за међународну сарадњу (ГИЗ), a у оквиру пројекта Подршка реформи јавне управе у Србији, организовало је тродневну радионицу „Ревизије са сврхом давања уверења и ревизије сврсисходности у Европском ревизорском суду“.

Ј. Јоксимовић и Диакофотакис: Важна нам је грчка подршка на европском путу

12. новембар 2019. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је са новоименованим амбасадором Грчке Јоргосом Диакофотакисом о процесу европских интеграција Србије, резултатима реформи, ситуацији у региону и ЕУ, билатералним односима и другим темама.

Ј. Јоксимовић: Врата ЕУ нису затворена, настављамо реформе и европски пут

9. новембар 2019. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је данас да не очекује да одлука Европског савета о одлагању давања датума за отпочињање приступних преговора Северној Македонији и Албанији ремети европски пут Србије.

Ј. Јоксимовић и Јелстад: Норвешка наставља развојну сарадњу са Србијом

7. новембар 2019. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је са новоименованим амбасадором Норвешке Јерном Јелстадом о европској интеграцији Србије, активностима у реформском процесу, ситуацији у региону, билатералним односима и другим темама.

Одржан радни састанак о хармонизацији прописа у оквиру Поглавља 27

7. новембар 2019. | Београд

Министарство за европске интеграције, у сарадњи са Министарством заштите животне средине и Немачком организацијом за међународну сарадњу (ГИЗ), a у оквиру пројекта Подршка реформи јавне управе у Србији, организовало је радни састанак „Хармонизација и имплементација закона у области превенције уношења и ширења инвазивних алохтоних врста“.

Одржана обука за новинаре о Инструменту за претприступну помоћ

6. новембар 2019. | Београд

У Прес центру Удружења новинара Србије одржана је јуче обука за новинаре о Инструменту за претприступну помоћ Европске уније (ИПА), начину на који српска јавност перципира помоћ коју ЕУ пружа Србији, али и о правилима за писање успешних медијских пројеката по стандардима ЕУ.

Ј. Јоксимовић и Калстер: Белгија за наставак кредибилне политике проширења

5. новембар 2019. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и генерални директор Министарства иностраних послова Белгије задужен за билатералну сарадњу Аник Ван Калстер разговарале су о наставку европских интеграција Србије и даљој сарадњи две државе у том процесу, ситуацији у региону и ЕУ, билатералним односима и другим темама.

Ј. Јоксимовић: Појачано интересовање САД за евроинтеграције региона

5. новембар 2019. | Београд

Интересовање једне велике и снажне силе као што су САД за евроинтеграције региона не мора да буде нужно лоше, изјавила је данас министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић додајући да Америка препознаје Србију као најзначајнију земљу у региону, без обзира што немамо аспирације да постанемо чланица НАТО-а.

Ј. Јоксимовић и Блок: Напредак у складу са критеријумима из преговарачког оквира

4. новембар 2019. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је са шефом дипломатије Холандије Стефом Блоком о наставку евроинтеграција Србије и сарадњи две државе у том процесу, реформским активностима, ситуацији у региону и ЕУ, билатералним односима и другим темама.

Јоксимовић и Фалкони : Крајњи циљ приступног процеса – пуноправно чланство

1. новембар 2019. | Београд

Министар за европске интеграције Србије Јадранка Јоксимовић и амбасадор Француске Жан Луј Фалкони разговарали су о будућности политике проширења, погледима Париза на политику проширења, актуелним размишљањима о правцима могућих реформи у ЕУ и њених заједничких политика, као и о односима у региону, билатералним односима, и приступном процесу Србије.

Ј. Јоксимовић: Сарадња Србије и Савета Европе интензивна

30. октобар 2019. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је данас да је сарадња између Владе Србије и Савета Европе (СЕ) добра и интензивна, као и да се та сарадња најбоље види и одвија управо у поглављима 23 и 24 која се тичу владавине права.

Одржана обука за припрему преговарачке позиције за Поглавље 1

30. октобар 2019. | Београд

Министарство за европске интеграције, у сарадњи са Министарством привреде и Немачком организацијом за међународну сарадњу (ГИЗ), a у оквиру пројекта Подршка реформи јавне управе у Србији, организовало је радионицу „Припрема преговарачке позиције за Поглавље 1 – слободно кретање роба“.

Ј. Јоксимовић: Стратешки циљ Србије пуноправно чланство у ЕУ

30. октобар 2019. | Београд

Стратешки циљ Србије је пуноправно чланство у Европској унији, а не статус привилегованог партнерства, поручила је данас министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и нагласила да Србија остаје посвећена европском путу и да неће мењати своју политику, али да очекује од ЕУ да јасно дефинише своје интересе и политику проширења.

Ј. Јоксимовић: Србија, као кандидат за ЕУ, показује велику одговорност

30. октобар 2019. | Београд

Србија је на правом путу унапређења изборних услова кроз примену препорука ОДИХР, оценила је данас министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и додала да је Влада Србије учинила велики политички уступак и показала одговорност прихватајући медијацију Европског парламента.

Ј. Јоксимовић: Не пецамо се на рециклиране идеје привилегованог партнерства

29. октобар 2019. | Београд

Рециклиране идеје и визије концепта привилегованих партнерстава наместо пуноправног чланства, које незванично „колају” медијима по региону и у Бриселу ових дана, само су још један замарајуће очекивани пробни мехур појединих држава чланица да се најслабије карике из региона „упецају” и почну да размишљају о одустајању од пуноправног чланства, изјавила је данас министар европских интеграција Јадранка Јоксимовић.