Архива актуелности

Таекс семинар – Пројекти предлози за Хоризонт 2020 са фокусом на етичка питања, 16-17. март. Корисник: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

16. март 2020. | Београд

Таекс семинар – Пројекти предлози за Хоризонт 2020 са фокусом на етичка питања, 16-17. март. Корисник: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Таекс семинар – Структурна подршка рибарству, 4. март. Корисник: Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде

4. март 2020. | Београд

Таекс семинар – Структурна подршка рибарству, 4. март. Корисник: Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде

Ј. Јоксимовић и Лутероти: Аустрија активно подржава регионалну сарадњу на Западном Балкану

28. фебруар 2020. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је са амбасадором Аустрије Николаусом Лутеротијем о наставку европских интеграција Србије и сарадњи две државе у нашем процесу приступања, билатералним односима, ситуацији у региону и осталим темама.

Ј. Јоксимовић: Најзначајније је да постоји јасна ЕУ будућност за Западни Балкан

27. фебруар 2020. | Праг

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић предводила је данас делегацију Србије на састанку министара иностраних послова држава Вишеградске групе и Западног Балкана, а том приликом истакла је да је учешће наше делегације важно јер су земље В4 показале да су искрени пријатељи политике проширења ЕУ, као и региона и наше земље.

Таекс семинар – Спречавање проневера правних лица, 25-26. фебруар. Корисник: МУП

25. фебруар 2020. | Београд

Таекс семинар – Спречавање проневера правних лица, 20-26. фебруар. Корисник: МУП

Ј. Јоксимовић: Подршка реформи образовања остаје међу приоритетима развојне помоћи ЕУ

25. фебруар 2020. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је данас да ће образовање бити једна од најзначајнијих активности коју ће Европска унија (ЕУ) подржавати кроз будуће фондове, било да је реч о ИПА или регионалним фондовима, уз напомену да ресорно министарство ради на припреми стратешког документа „Партнерство за развој“ о националним приоритетима за развојну помоћ до 2025. године, а у којем је и образовање препознато као важна компонента у развоју људских ресурса и читавог друштва.

Отворена радионица о јавном наступу и вештини комуницирања о ЕУ

24. фебруар 2020. | Београд

Министарство за европске интеграције, у сарадњи са Немачком организацијом за међународну сарадњу (ГИЗ), a у оквиру пројекта Подршка реформи јавне управе у Србији, организовало је дводневну радионицу „Вештине комуницирања о ЕУ и јавни наступ у приступним преговорима за чланове преговарачких група“.

Ј. Јоксимовић и Гонзалес – Барба Перa: Шпанија искрено подржава европску будућност Србије

24. фебруар 2020. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и државни секретар МИП Шпаније за европске послове Хуан Гонзалес - Барба Пера разговарали су о активностима Србије у даљем процесу приступања, сарадњи две државе у процесу евроинтеграција, ситуацији у региону, билатералним односима и другим темама.

Ј. Јоксимовић: Битно је да наставимо европски пут, одлучићемо по којој методологији

21. фебруар 2020. | Београд

Нова методологија за Србију, ако одлучимо да је применимо, није лоша, али није ни ништа посебно боља, изјавила је министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић. Она (нова методологија) води ка вештачком уједначавању региона, али се ми због тога не жалимо, каже министар.

Министарство ЕИ: Трећеразредни критизерски методи дела НВО

18. фебруар 2020. | Београд

Министарство за европске интеграције оценило је данас да смо још једном сведоци како се део тзв. невладиног сектора, уместо да доприноси креирању позитивне климе у погледу евроинтеграција Србије, где се свакако подразумева и давање смислених критика са циљем јачања наших капацитета, заправо служе трећеразредним критизерским методама, стављајући се тако искључиво у функцију продужене руке одређених опозиционих кругова.

Ј. Јоксимовић: Брисел добра прилика да Вучић понови ставове Србије

16. фебруар 2020. | Минхен

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић оценила је да је присуство српске делегације на Минхенском безбедносном форуму ове године било изузетно примећено и значајно, додајући да ће председник Александар Вучић већ вечерас у Бриселу, на неформалној вечери за лидере Западног Балкана коју организује председник Европског савета Шарл Мишел, имати поново прилику да на јасан начин изнесе очекивања, питања и ставове Србије, али и да чује шта имају да кажу други у региону, као и партнери из ЕУ.

Ј. Јоксимовић на панелу: ЕУ суштински да прича са Западним Балканом, а не о Западном Балкану

16. фебруар 2020. | Минхен

На Минхенској безбедносној конференцији данас је одржан завршни панел посвећен будућности Европске уније, а министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, која је присуствовала панелу, постављајући питање учесницима казала је да је много важније да ЕУ почне да суштински прича са Западним Балканом, а не о Западном Балкану.

Ј. Јоксимовић: Мора се улагати у пријатељства са земљама које нас подржавају

15. фебруар 2020. | Минхен

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се данас у оквиру Минхенске безбедносне конференције са министром спољних послова Кипра Никосом Христодоулидисом, након чега је поручила да Србија не сме да заборави и подразумева добре односе са земљама које је подржавају и на европском путу, али и по питању непризнавања Косова, већ да интензивно улаже у добре односе са тим државама, међу којима је и Кипар.

Одабир тематских приоритета Програма прекограничне сарадње Србије са Мађарском 2021 – 2027

14. фебруар 2020. |

Министарство за европске интеграције у сарадњи са CESCI-јем (Central European Service for Cross-border Initiatives) позива заинтересоване за прекограничну сарадњу да својим искуством и потребама допринесу припреми ИНТЕРРЕГ ИПА Програма прекограничне сарадње Мађарска - Србија са циљем одабира тематских приоритета који ће на најбољи начин одсликавати локалне потребе.  

Ј. Јоксимовић: Минхенска конференција важна за креирање праваца међународне политике

14. фебруар 2020. | Минхен

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић оценила је данас да је 56. Минхенска безбедносна конференција један од најважнијих догађаја године у међународном смислу и додала да учешће делегације Србије, коју осим Јоксимовић, чине и председник Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић, показује да је наша земља перципирана у свету као важан фактор регионалне стабилности, али и као земља која може да допринесе заједничкој безбедности на мултилатералном плану.

Ј. Јоксимовић: Вучић на панелу о региону на прави начин презентовао ставове Србије

14. фебруар 2020. | Минхен

Председник Александар Вучић је на панелу о безбедности на Западном Балкану у оквиру 56. Минхенске безбедносне конференције на најбољи начин презентовао наше позиције и по питању будућности европског пута Србије, али и по питању дијалога Београда и Приштине, изјавила је вечерас министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, додајући да је председник уједно и поставио права и важна питања на које Србија очекује одговор.

Ј. Јоксимовић: Посета Берлину корисна и у правом тренутку

12. фебруар 2020. | Берлин

Министар за европске интеграције Србије Јадранка Јоксимовић изјавила је данас да је за Србију важно да буде у сталном контакту са Немачком као једном од водећих земаља која, како каже, профилише и дефинише политику ЕУ према проширењу и Западном Балкану.

Пријем поводом Дана државности Србије

12. фебруар 2020. | Берлин

Поводом Дана државности и Дана Војске Србије, који се обележавају 15. фебруара, Амбасада Србије у Берлину организовала је данас свечани пријем којем су присуствовали представници дипломатског кора и политичког, културног и пословног живота Берлина, а почасни гост била је министар за европске интеграције Србије Јадранка Јоксимовић.

Ј. Јоксимовић: ЕУ највише рачуна на Србију и од нас највише очекује

11. фебруар 2020. | Берлин

Србија остаје препозната као земља са прворазредним капацитетима на коју Европска унија највише рачуна у региону Западног Балкана, изјавила је данас министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и истакла да је Немачка посвећена политици проширења и европској будућности Србије и региона.

J. Јоксимовић: Нема пречица у новој методологији, али ми их нисмо ни тражили

6. фебруар 2020. | Београд

У Бриселу је званично представљена нова методологија процеса приступања Европској унији, а министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић каже за РТС да постоји једна отворена понуда за коју тек треба видети како ће бити дефинисана, јер, како каже, овај предлог методологије тек иде на усаглашавање међу државама чланицама.