Ministar Joksimović: U „non pejperu“ naši stavovi, a ne zahtevi

05. maj 2017. | Beograd

Ministar Joksimović: U „non pejperu“ naši stavovi, a ne zahtevi

Ministar zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da „non pejper“, papir u formi nezvaničnog dokumenta, koji je podeljen ambasadorima zemalja članica EU, ne sadrži nikakve zahteve, već stavove i očekivanja Srbije u vezi sa razvojem situacije u regionu.


Na pitanje Tanjuga da li je tačno, kako navode pojedini mediji, da postoje četiri zahteva koja je Beograd uputio Briselu, ministarka Joksimović je rekla:


„Papir koji je podeljen ambasadorima zemalja članica EU u formi non pejpera (nezvaničnog dokumenta) ne sadrži nikakve zahteve postavljene Briselu, već sadrži presek stavova Srbije u pogledu dešavanja u regionu i očekivanja Srbije da se Evropska unija još više angažuje na stabilizaciji regiona“.


Navedene su, kako je objasnila, i izjave i aktivnosti, u poslednjih nekoliko meseci, različitih političkih aktera iz regiona, koje su podigle tenzije.

„Takođe, naglašena je i spremnost Srbije i premijera i izabranog predsednika Aleksandra Vučića na saradnju u interesu stabilnosti regiona", rekla je ministarka Joksimović.

Link ka Tanjugovoj vesti: http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=327839