Drugo po redu Nacionalno slušanje Dunavske strategije danas u Novom Sadu

24. mart 2017. | Beograd

Drugo po redu Nacionalno slušanje Dunavske strategije održava se danas u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, NVO Svet i Dunav i Fondacije za razvoj domaćinstva.

Skup otvara predsednik skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, a u uvodnom delu skupa prisutnima će se obratiti Ana Ilić, nacionalni koordinator za EU Dunavsku strategiju (EUSDR) u Republici Srbiji i zamenik direktora Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije.

Ovogodišnje nacionalno slušanje organizuje se uz podršku nemačke savezne pokrajine ‒ Baden-Virtemberg i Fondacije Foster Evropa iz Austrije, kao i Skupštine AP Vojvodine i Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Nacionalno slušanje održava se kao godišnji sastanak svih zainteresovanih strana ‒ učesnika u sprovođenju Dunavske strategije u Republici Srbiji. Ovogodišnja konferencija organizovana je sa ciljem sumiranja dosadašnjih postignutih rezultata i predstavljanja programa prekogranične i transnacionalne saradnje u kojima učestvuje Republika Srbija, a koje koordinira Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije.

Govornici na konferenciji su koordinatori prioritetnih oblasti u okviru ove Strategije, predstavnici pokrajine Baden-Virtemberg, Fondacije Foster Evropa, Dunavski civilni forum (DCSF), kao i predstavnici aktivnih organizacija lokalnih udruženja građana koji učestvuju u sprovođenju Dunavske strategije u Srbiji.