Četvrti regionalni forum o prekograničnoj saradnji

22. februar 2017. | Beograd

Srbija je ove godine domaćin Regionalnog foruma, koji će biti održan 23. februara. Forum će  otvoriti Jadranka Joksimović, ministar u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator i Majkl Devenport, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Osnovi cilj ovog foruma je da okupi sve regionalne aktere uključene u sprovođenje IPA programa prekogranične saradnje kako bi razmenili iskustva i razgovarali o temama od regionalnog značaja i time unapredili sprovođenje prekograničnih pograma u zemljama regiona. Na forumu će biti predstavljeni dosadašnji rezultati programa prekogranične saradnje koji se sprovode u Republici Srbiji i okolnim zemljama, kao i mogućnosti u okviru nove finansijske perspektive Evropske unije namenjene ovoj saradnji, za period 2014-2020.

Forum organizuje regionalni projekat CBIB+ (“Cross-border Institution Building Plus“) koji finansira Evropska unija. Na Forumu će učestvovati predstavnici Evropske komisije, Delegacija Evropske unije iz zemalja u regionu i predstavnici instuticija koje su u zemljama regiona zadužene za sprovođenje programa prekogranične saradnje.