Regionalna konferencija „Izveštaji Evropske komisije - pristupne reforme država Zapadnog Balkana” otvorena danas u Podgorici

25. januar 2017. | Podgorica

Konferenciju „Izveštaji Evropske komisije - pristupne reforme država Zapadnog Balkana“, u organizaciji Ministarstva evropskih poslova Crne Gore i nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, otvorili su danas u Podgorici ministar evropskih poslova Crne Gore Aleksandar Andrija Pejović i ambasador Nemačke u Crnoj Gori Hans Ginter Matern.

Ovom skupu prisustvovali su predstavnici Evropske komisije, država članica EU, predstavnici vlada država regiona, među kojima su i šef pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije EU Tanja Miščević i v.d. direkora Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije Ksenija Milenković.

Na konferenciji su razmenjena mišljenja o ovogodišnjim ocenama iz izvještaja Evropske komisije, daljim obavezama iz procesa pristupanja, kao i očekivanjima od predstojećeg Samita Berlinskog procesa koji će se održati u okviru italijanskog predsedavanja inicijativom.