Objavljen „Priručnik za rad predstavnika Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo u pregovaračkim grupama u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji“

02. jun 2016. |

Šef Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji Srbije Tanja Miščević, zamenik direktora Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije Srđan Majstorović, zamenik direktora Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Gradimir Nenadović i rukovodilac GIZ Programa za pravne i pravosudne reforme u Srbiji Akbar Mohabat, predstavili su u petak, 27. maja Priručnik za rad predstavnika Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo u pregovaračkim grupama u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji, autora Kristian Turkalj.

Priručnik je jedan od rezultata Programa za pravne i pravosudne reforme, a u njegovoj pripremi su učestvovali predstavnici Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Kancelarije za evropske integracije i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ). Značaj ovog priručnika je u tome što daje smernice za budući intenzivni zajednički rad pregovaračkih grupa i Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo.