Međunarodna konferencija „Transnacionalna ekonomska sigurnost: pitanja u jugoistočnoj Evropi“ 30. i 31. marta u Beogradu

29. mart 2016. |

Međunarodna konferencija „Transnacionalna ekonomska sigurnost: pitanja u jugoistočnoj Evropi“ biće održana 30. i 31. marta u Beogradu. Konferenciju, u organizaciji Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije i Centra za bezbednosne studije "Džordž Maršal", otvoriće v.d. direktora Kancelarije za evropske integracije Ksenija Milenković i ambasador SAD u Beogradu Kajli R. Skot, a prisutnima će se obratiti i zamenik nemačkog ambasadora u Beogradu Aleksander Jung i profesor Evropskog centra za bezbednosne studije Džordž Maršal Valbona Zeneli.

Glavne teme dvodnevne konferencije su procena ekonomskih uslova za razvoj jugoistočne Evrope,pitanja transnacionalne ekonomske bezbednosti , kao i analiza nacionalnih, regionalnih i evropskih politika koje mogu unaprediti ekonomsku sigurnost. Na konferenciji će učestvovati predstavnici Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Srbije.