Kancelarija za evropske integracije predstavila novi sajt

27. maj 2011. |

U cilju boljeg i preciznijeg informisanja javnosti oprocesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji,odnosno predstavljanja sadržaja na interaktivni načinuz potpuno korišćenje mogućnosti koje nude aktuelne Internet aplikacije , Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije, predstavila je svoj novi sajt, koji je od danas dostupan javnosti na nepromenjenoj adresi www.mei.gov.rs.

„S obzirom na činjenicu da se pristupanje naše zemlje Uniji usložnjava brojnim aktivnostima u procesu usklađivanja zakonodavstva, korišćenja međunarodne razvojne pomoći, prevođenja pravnih akata, kao i obuke i informisanja javnosti o evropskim integracijama, ukazala se potreba da se na znatno pregledniji način učine dostupnim svi podaci i dokumenti koji su deo ovog procesa“ naglasila je Milica Delević, direktor Kancelarije za evropske integracije.

„Na poslednjim primerima proširenja Evropske unije mogli smo videti koliko su razumevanje političkih i legislativnih procesa važni za argumentovani društveni dijalog.Nadam se da će ovaj interaktivniji sajt doprineti boljem predstavljanju praktične strane procesa evropskih integracija, i otvoriti prostor za aktivnije učešće građana u naporima koje čine Kancelarija za evropske integracije i Vlada Srbije“, rekao je Majkl Devenport, ambasador Velike Britanije u Srbiji.

Nova internet prezentacija Kancelarije, finansirana je sredstvima Ambasade Velike Britanije a izrada je trajala pet meseci. Javnu nabavku sproveo je Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) a sajt je izradila firma „Omnikom“.

Izrada novog sajta, deo je zajedničkog projekta „Communicating Europe“, koji Kancelarija za evropske integracije sprovodi u saradnji sa Ambasadom Velike Britanije i UNDP-om,čija je glavna aktivnost izrada nove Strategije komunikacije Vlade Srbije za pristupanje EU.