Delević: Kandidatura na dohvat ruke

20. april 2011. |

Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za evropske intergacije Milica Delević izjavila je danas da je Srbiji kandidatura za članstvo u Evropskoj uniji na dohvat ruke, ali da nam neće pasti sama od sebe u krilo i da su znanje i volja preduslov za to.

Na predstavljanju priručnika "Evropa od A do Š", Delević je naglasila da sve ono što se radi zbog približavanja Evropi jeste i najbolji put da Srbija postane stabilna zemlja evropskih standarda.Ona je ukazala da je oko kandidature Srbije u EU jedino siguran posao koji mora i može da se uradi.

Navodeći da se u Srbiji često očekuje da se EU umeša u rešavanje naših unutrašnjih problema, Delević je istakla da EU u stvari očekuje od nas da politički proces u zemlji teče tako da rešavamo naše unutrašnje probleme.

Na pitanje novinara da li je sve ovo što se dešava oko izbora vrsta pritiska na EU da nam da kandidaturu, ona je rekla da to ne shavata kao pritisak, da su uslovi jasni, ostvarljivi, jer su svi privrženi da vide Srbiju u EU.

Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer smatra da je jedno od najvažnijih pitanja proširenja Evropske unije komunikacija sa