J. Joksimović: Vučić na panelu o regionu na pravi način prezentovao stavove Srbije

14. februar 2020. | Minhen

J. Joksimović: Vučić na panelu o regionu na pravi način prezentovao stavove Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić je na panelu o bezbednosti na Zapadnom Balkanu u okviru 56. Minhenske bezbednosne konferencije na najbolji način prezentovao naše pozicije i po pitanju budućnosti evropskog puta Srbije, ali i po pitanju dijaloga Beograda i Prištine, izjavila je večeras ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, dodajući da je predsednik ujedno i postavio prava i važna pitanja na koje Srbija očekuje odgovor.

Joksimović je nakon panela, koji se održavao iza zatvorenih vrata, a na kojem je učestvovala, novinarima u Minhenu navela da su se na značajnom panelu okupili svi sa Zapadnog Balkana, ali i zainteresovane strane iz EU, kao i nekih drugih zemalja.
„Predsednik Vučić je postavio i prava pitanja na koja želimo da čujemo odgovor, ali i po pitanju dijaloga Beograda i Prištine uz nesumnjivo navođenje pre svega obaveze Prištine da ukine nerazumne takse koje su već godinu i po na snazi“, kazala je Joksimović.

Prema njenim rečima, na panelu je vođen otvoren i zanimljiv dijalog.„Smatram da je prisustvo predsednika Vučića i njegovo izlaganje imalo veoma snažan efekat s obzirom da su se mogli čuti i neodgovorni tonovi od nekih predstavnika, ali ono što je važno jeste da smo prisutni, da uvek i u svakom trenutku na vrlo jasan i pošten način izražavamo naše stavove“, kazala je ministar dodajući da je poštenje najbolja stvar koja može da se ponudi u međunarodnim odnosima.

Kako kaže, predstavnici Srbije su u stanju da sa svima sednu za sto, iznesu argumente na pristojan i normalan način.
„U stanju smo da na evropski način razmenjujemo naša očekivanja, naše predloge i sa druge strane da budemo konstruktivan partner u onome što jeste interes i Srbije i naravno bezbednost regiona“, navela je Joksimović.

Istakla je da se Srbija i po pitanju bezbednosti pokazala kao neko ko doprinosi, ne samo bezbednosti Zapadnog Balkana, već i Evrope u celini.

Izvor: Tanjug