Podeljeni ugovori o podršci mađarske Vlade

11. oktobar 2019. | Senta

Podeljeni ugovori o podršci mađarske Vlade

U Senti su danas dodeljeni ugovori o finansijskoj pomoći mađarske Vlade, a ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović je tim povodom istakla da će za 2200 korisnika ona značiti bolje povezivanje ljudi i ekonomija.
„To je i jedan od glavnih prioriteta Vlada Srbije i Mađarske za bolji život svih naših građana”, rekla je Joksimović.

Pored Joksimovićeve, uručenju ugovora o pomoći je prisustvovao šef mađarske diplomatije Peter Sijarto i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor. Joksimović je ocenila da su odnosi Srbije i Mađarske nikada bolji, posebno poslednjih godina. „Popravili smo naše političke odnose, doveli smo ih do tog nivoa da možemo da govorimo o strateškom odnosu i dobrosusedskom odnosu, a i ova finansijska pomoć mađarske Vlade je potvrda toga i značajna podrška svim građanima Vojvodine, odnosno korisnicima koji su aplicirali”, rekla je Joksimović. Dodala je da su za pomoć mađarske Vlade aplicirali građani Mađarske, ali i drugih nacionalnosti – to je za razvoj Vojvodine, a time i Srbije.

Zahvalivši ministru Sijartu, Joksimović je rekla da zahvaljujući angažovanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i mađarskog premijera Viktora Orbana, danas se više ne govori o tome da li ovaj novac koriste građani mađarske nacionalnosti. „Ovaj novac će zapravo biti iskorišćen za ukupan razvoj privrede obeju zemalja”, rekla je Joksimović. Zahvalila je Mađarskoj i na svesrdnoj podršci Srbiji na njenom putu ka EU.

Pastor je zahvalio i Vladi Srbije na ovom projektu, ali i na otvorenosti srpske Vlade, jer, kako je kazao, nikada niko nije stvarao prepreku njegovoj realizaciji. „To je normalno, ali kad imamo u vidu praksu susednih država, Srbija prednjači kada je u pitanju ovakva vrsta podrške”, rekao je Pastor.

Izvor: Tanjug