Organizovano video takmičenje povodom Dana evropske teritorijalne saradnje u okviru Programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija

07. jun 2019. | Beograd

Organizovano video takmičenje povodom Dana evropske teritorijalne saradnje u okviru Programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija

Dan evropske teritorijalne saradnje 2019. pod sloganom „Evropa si ti“ biće obeležen i u okviru Programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija. Pored mnogobrojnih iznenađenja koje Program priprema ove godine izdvajamo video takmičenje za srednjoškolce i studente.

Kakvo video takmičenje?

Organizovanjem video takmičenja
za Dan evropske saradnje 2019, naša ideja je da predstavimo šta je Evropska unija učinila za građane srpskih i hrvatskih pograničnih područja. U skladu sa sloganom Dana Evropske saradnje 2019 EVROPA SI TI - želimo da čujemo i vidimo vaše ideje u vezi sa Evropom i kako Evropska unija pomaže razvoju vašeg regiona.


U video zapis
u možete da prikažete iskustvo sa nekog zanimljivog putovanja, školovanja, ili, na primer volontiranja koje ste imali u EU. Vašu ideju možete da predstavite kroz crtež, animaciju, glumu, tekst, itd. Tražimo kreativne i originalne video zapise koji će pokazati istinski duh Evropske unije.


Video zapis
možete da snimite pomoću pametnog telefona (kvalitet bi trebao da bude najmanje 720p), maksimalne dužine trajanja do 40 sekundi.


Ko može
da učestvuje?


Srednj
oškolci i studenti su naše glavne ciljne grupe, ali konkurs je otvoren za sve građane koji žive u programskoj oblasti.


Konkurs je otvoren od
17. maja do 30. juna 2019. godine.


Šta
je nagrada?


Video sa najoriginalnijim, inovativnim i kreativnim
prikazom onoga što je Evropska unija učinila za vas, osvojiće torbu sa programskim promotivnim materijalnom, uključujući pametni sat. Za ostale finaliste, Program je osigurao dodatne zanimljive nagrade!


Kako
možete da se prijavite?


Pogledajte naša pravila video konkursa i pošaljite nam video sa popunjenom prijavom. Svi dokumenti potrebni za prijavu navedeni su u nastavku:


Pravila (opis)
video konkursa

Obrazac za prijavu
: HR / RS / ENG

Autorizacija (samo za maloletnike).
RS HR / / ENG

Slobodno podelite video na Fejsbuku, uključujući
Fejsbuk stranicu programa.


Kada će pobednici biti proglašeni?


Autori najboljih video zapisa biće objavljeni na našoj veb stranici tokom jula 2019. godine. Nagrade će biti dodeljene pobednicima na našem događaju u okviru Dana evropske saradnje u septembru. Tačan datum, vreme i mesto događaja biće objavljeni na našem sajtu.


Želimo vam puno sreće i kreativnih ideja!


Više informacija o Programu i o video takmičenju možete naći ovde: https://www.interreg-croatia-serbia2014-2020.eu/about-programme/european-cooperation-days/