Ministarstvo za evropske integracije obeležilo Dan Evrope u Beogradu

13. maj 2019. | Beograd

Ministarstvo za evropske integracije obeležilo Dan Evrope u Beogradu

Ministarstvo za evropske integracije zajedno sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji obeležilo je Dan Evrope kroz učešće u manifestaciji „Grad Evrope“. Ovim događajem otpočela je i kampanja „EU za tebe“, koja ima za cilj da ukaže na činjenicu da je Evropska unija najveći davalac razvojne pomoći Srbiji sa oko 200 miliona evra godišnje, kao i da najviše investicija u našu zemlju dolazi upravo iz država članica EU.

Građani koji su posetili štand Ministarstva, imali su prilike da sa predstavnicima MEI razgovaraju o temama koje se odnose na pregovore o članstvu Srbije u EU, kao i na razvojnu pomoć koju Srbija dobija od Unije i tako podstiče naš privredni razvoj, utiče na otvaranje novih radnih mesta širom Srbije, kao i na obrazovanje mladih, unapređenje turizma, poljoprivrede, kulturne razmene i dr.

Gost Ministarstva na manifestaciji „Grad Evrope“ bila je organizacija MOTO (Muzičko opersko teatarska organizacija), koja je za tu priliku izvela kratak muzički program sačinjen od najpoznatijih srpskih i evropskih operskih arija. Takođe, program Ministarstva upotpunili su i predstavnici programa EU PRO kako bi građanima predstavili svoje aktivnosti i mogućnosti za zainteresovane da se u taj program i uključe.

Ministarstvo je podelilo brojne publikacije i promotivni materijal svim zainteresovanim građanima koji su se i na taj način mogli bliže uputiti u proces evropske integracije Srbije.