J. Joksimović: Protest u Tirani - protiv mira i razvoja u regionu

09. maj 2019. | Beograd

J. Joksimović: Protest u Tirani - protiv mira i razvoja u regionu

Protest koji je u Tirani protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića organizovao opozicioni kosovski pokret Samoopredeljenje, protest je protiv mira, stabilnosti i razvoja u regionu, ocenila je ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Ona je, u izjavi Tanjugu, dodala da taj protest, istovremeno, predstavlja i atak na vrednosti i tekovine moderne Evrope kojima su i Srbija i Vučić bezrezervno posvećeni.
„Predsednik je boravkom u Tirani još jednom pokazao jasnu želju da maksimalno doprinese regionalnoj saradnji, ali je sve očiglednije da evropske ideje mira, saradnje i dijaloga ne mogu da se 'prime' i istinski budu prihvaćene kod svih političkih zagovornika velikoalbanske ideje, koja urušava temelje mirne, cele i nedeljive bezbednosti Evrope", navela je ministar Joksimović.

Ona je naglasila da da „EU, otuda, ne sme da - zaokupljena sopstvenim temama, postane introvertna i da čeka da nevreme ovako opasnih ideja iz dvorišta Zapadnog Balkana prođe, misleći da evropska kuća neće osetiti posledice".

Izvor: Tanjug