Održana radionica u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora 2014-2020

18. april 2019. | Zlatar

Održana radionica u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora 2014-2020

Dvodnevna radionica za implementaciju dodeljenih projekata u okviru Prvog poziva za podnošenje predloga projekata za Program prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora 2014-2020 održana je 17. i 18. aprila 2019. godine na Zlataru, u opštini Nova Varoš. Kako bi projektnim partnerima pomogli u primeni projekta, radionicu su organizovali Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje projekata finansiranih od strane EU (CFCU), uz pomoć Zajedničkog tehničkog sekretarijata Programa.

Na skupu su učestvovali predstavnici članova projektnih timova, a prisustvovali su i predstavnici programskih operativnih struktura, odnosno Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije i Kancelarije za evropske integracije Crne Gore.

Tom prilikom, korisnici grantova imali su priliku da se upoznaju sa pravnim okvirom za primenu projekata prekogranične saradnje u okviru IPA programa 2014-2020 i sa načinom realizacije projekata koje finansira EU (finansijsko upravljanje, javne nabavke, izveštavanje, revizija, monitoring, vidljivost projekata ), kako bi se pripremili za sprovođenje projekata dodeljenih u okviru prvog poziva za dostavljanje predloga projekata.

Zaključeno je i da će Zajednički tehnički sekretarijat / Antena Programa i ubuduće biti na raspolaganju korisnicima za dodatne konsultacije u realizaciji aktivnosti predviđenih projektima.Program prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora 2014-2020 finansira Evropska unija u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II), a s ciljem jačanja društveno-ekonomskog razvoja u tom prekograničnom području.