J. Joksimović: Napad samozvanih lidera opozicije na demokratske vrednosti i poredak u Srbiji

17. mart 2019. | Beograd

J. Joksimović: Napad samozvanih lidera opozicije na demokratske vrednosti i poredak u Srbiji

Nakon decenijskog perioda urušavanja Srbije u kome su neki od samozvanih lidera sadašnje opozicije aktivno učestvovali, Srbija je počela da, uz prednjačeću ulogu predsednika Aleksandra Vučića, dobija obrise ozbiljne države koja se ekonomski stabilizuje, koja reformski napreduje, koja proizvodi stabilnost na unutrašnjem i međunarodnom planu, i koja je danas ugledna, aktivno sarađujuća i odgovorna evropska država, izjavila je danas ministar za evropske integracije i funkcioner SNS Jadranka Joksimović.

Na pitanje Tanjuga o nameri opozicije da upadne u Predsedništvo, Joksimović je rekla da oni koji su doneli odluku da unose haos, nemir i nedemokratsko nasilje nad institucijama i građanima i to u okolnostima pojačane potrebe stabilnosti i zajedničke unutrašnje snage naše zemlje u odnosu na izazove koji se postavljaju pred Srbiju, obelodanili su sopstvenu ulogu.

Sinoćni upad lidera SZS i pokreta „Jedan od pet miliona“ u zgradu RTS, pokušaj je nasilnog zauzimanja Javnog servisa i napad na novinare i zaposlene i ogolio je nedemokratsku prirodu i nasilne planove samoproglašenih lidera opozicije, ocenila je ona.

Nasilje kao zamena za argumente i nespremnost na demokratsku utakmicu, kazala je Joksimović, pokazuje istinske namere ove grupe tzv. predvodnika ideološki razjedinjene opozicije, ali koju očigledno ujedinjuje to što ne razumeju i ne priželjkuju demokratsku i respektabilno osnaženu Srbiju, što su spremni da temeljne demokratske vrednosti i međunarodnu poziciju Srbije u osetljivom trenutku urušavaju zarad partikularnih interesa.

Uverena sam, istakla je ona, da građani Srbije većinski i zrelo, imajući iskustva iz prošlosti, prevashodno cene i očekuju od političkih elita mir, prosperitet i bolju evropsku budućnost Srbije.

Očekujem da će nadležni organi postupiti u skladu sa ovlašćenjima i zaštititi demokratske vrednosti u našoj zemlji, zaključila je Joksimović.

Izvor: Tanjug