J. Joksimović: Vučić pokazao da dela onako kako govori

17. februar 2019. | Beograd

J. Joksimović: Vučić pokazao da dela onako kako govori

Učešće predsednika Aleksandra Vučića na panelu Minhenske konferencije bila je izvanredna prilika da se pokaže da Srbija odgovorno ulaže napore u očuvanje mira u regionu, izjavila je ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.
„Predsednik je ubedljivo pokazao da Srbija dela posvećenom predanošću ka svakoj mogućnosti i uprkos svim izazovima sa kojima se suočavamo da bismo doprineli celoj, slobodnoj i mirnoj Evropi. Svi relevantni međunarodni partneri mogli su da se uvere ko je strana koja ne govori isprazno, već dela onako kako govori, što je odlika odgovornih država i naroda“, rekla je ona u izjavi za Tanjug i dodala:
„Mi smo našu platformu izložili 2014. godine kada smo otpočeli pregovore sa EU i dosledno, posvećeno i kredibilno je sprovodimo. Priština koja sada „otkriva točak“ pa piše neke nove platforme, jedino otvara pitanje kako je i sa koliko pomanjkanja iskrenosti i kapaciteta za sprovođenje dogovorenog vodila razgovore do sada“.

Jadranka Joksimović je ocenila izuzetno značajnim nastup Vučićev, koji je Srbiju pred svima predstavio onakvom kakva i jeste, dostojanstvena mala zemlja iz regiona Jugoistočne Evrope koja želi mirnu celu i slobodnu Evropu i kojoj doprinosimo aktivnom diplomatijom evropskih integracija i promocijom zajedničkog rešavanja problema, kao i nastojanjem da se nađu održivi kompromisi u interesu budućnosti, mira i prosperiteta.

 

Izvor: Tanjug