J. Joksimović: Hoće li vešala predstaviti u Briselu kao svoju politiku?

04. februar 2019. | Beograd

J. Joksimović: Hoće li vešala predstaviti u Briselu kao svoju politiku?

Ministar za evropske integracije i internacionalni sekretar SNS Jadranka Joksimović prokomentarisala je za Tanjug situaciju sa subotnjeg protesta u Beogradu, na kome su nošena vešala, kao poruka političkim neistomišljenicima.

Ovo je prava slika politike mržnje i nasilja koju promoviše Savez za Srbiju. Pošto je jedan od predvodnika Jeremić najavio intenzivne međunarodne aktivnosti, neka tim „zvaničnicima iz Brisela“ koje nije imenovao, pokaže ova vešala, i objasni i njima i nama šta to tačno znači - da li to najavljuju nasilje kao metod političke borbe i da li traže podršku za to.

Istovremeno, Jadranka Joksimović osudila je pretnje koje su sinu predsednika Aleksandra Vučića, Danilu, upućene preko Fejsbuka.

Takav način komunikacije ne može se pravdati slobodom mišljenja i izražavanja i stoga zaslužuje najoštriju osudu.

Verujem da će nadležni organi reagovati na raspirivanje mržnje i podsticanje nasilja.

Podsećamo da će lideri SZS Dragan Đilas i Vuk Jeremić, u sredu boraviti u Briselu, gde će u Evropskom parlamentu, a na poziv grupacije ALDE, učestvovati u radu okruglog stola posvećenog procesu evropskih integracija Srbije. Debata će, kako se navodi, biti fokusirana na „toksičnu političku klimu u Srbiji, zabrinjavajuću nacionalističku retoriku u politici i načinu prelaska na bolju političku kulturu“.

Izvor: Tanjug