J. Joksimović: Za pet do sedam godina kreće nova etapa razvoja

14. novembar 2018. | Beograd

J. Joksimović: Za pet do sedam godina kreće nova etapa razvoja

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović uverena je da će evropski put Srbije za pet do sedam godina rezultirati članstvom u EU, nakon čega će krenuti nova etapa razvoja države, što je cilj Vlade Srbije.

Joksimovićeva je na šestoj Nacionalnoj konferenciji o prekograničnoj saradnji, na kojoj su dodeljene nagrade najboljim projektima u oblasti kulturnog nasleđa, rekla da je to realan rok da Srbija sprovede reforme i da EU bude spremna za nove članice.
„Priča o evrointegracijama je priča o miru, stabilnosti, dobrosusedskim odnosima, korišćenju fondova, zajedničkom razvoju, održivom regionalnom razvoju, smanjivanju nejednakosti - socijalnih i ekonomskih, jer bez toga svaka priča gubi smisao“, naglasila je ministar.

Joksimovićeva je dodala da će Srbiji za razvoj nakon pristupanja EU biti na raspolaganju kohezioni fondovi i da Srbija vreme do ulaska u EU koristi za učenje gde su zamke i problemi sa kojima su se suočavale nove članice.
„Ne želimo da nam se kao njima desi da ne apsorbujemo veliki deo tih sredstava preko kohezione politke koja je jedna od najboljih i najzahtevnijih politika EU“, rekla je ministar.


Izvor: Tanjug