Evropska komisija podržava obuku državnih službenika iz regiona

29. avgust 2018. | Beograd

Evropska komisija podržava obuku državnih službenika iz regiona

Evropska komisija i Britanski savet nastavljaju, treću godinu zaredom, sprovođenje regionalnog projekta EU Scheme for Young Professionals in the Western Balkans III  čiji je cilj izgradnja administrativnih kapaciteta mladih državnih službenika na Zapadnom Balkanu, kao i jačanje regionalne saradnje.  

Projektom je predviđena obuka na prestižnom francuskom institutu Sciences Po u Parizu, tokom decembra 2018. godine, kao i na Koledžu Evrope u Brižu, tokom februara 2019. godine, u ukupnom trajanju od četiri nedelje. Nastavkom projekta planirani su dvonedeljni programi razmene, odnosno sekondment u javnim administracijama u regionu u periodu mart/april 2019. godine. Program je namenjen državnim službenicima sa radnim iskustvom od 2 do 5 godina (državni službenici koji su se zaposlili u državnoj upravi između 1. avgusta 2013. godine i 1. avgusta 2016. godine), koji znaju engleski jezik (minimalni stepen B2) i učestvuju u kreiranju politika i strateškom planiranju u Kabinetu predsednika Vlade, Ministarstvu spoljnih poslova, Ministarstvu za evropske integracije i Ministarstvu finansija, kao i državnim službenicima iz resornih ministarstava koji su članovi pregovaračkih grupa i bave se evropskim integracijama.

Prijavljivanje zainteresovanih kandidata obavlja se elektronskim putem, odlaskom na link www.eu4wb6.com na kojem se nalaze prijavni formular i detaljne informacije u vezi sa kriterijumima i procedurama selekcije. Prijave mogu da se upute u periodu od 30. avgusta do 13. septembra 2018. godine, a konačna lista od ukupno pet učesnika iz Srbije biće sastavljena nakon selekcije koju će obaviti Britanski savet.