Otvorena izložba „Primenjena nostalgija“ u Beogradu

21. jun 2018. | Beograd

Otvorena izložba „Primenjena nostalgija“ u Beogradu

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i Radko Vlajkov, ambasador Republike Bugarske u Srbiji, uz prisustvo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Bugarske Rumena Radeva, otvorili su juče četrnaestu izložbu fotografija iz serijala „Primenjena nostalgija”, ovog puta posvećenu Beogradu i Sofiji.

U Galeriji Narodne banke Srbije predstavljeni su radovi autorke iz Srbije Dragane Udovičić, koja je boravila u Sofiji tokom aprila 2018. godine i fotografisala mesta, događaje, scene i ljude koji su je podsetili na Beograd. U isto vreme, autor iz Bugarske Hristo Rusev posetio je Beograd i fotografisao grad i njegove žitelje objektivom „nostalgičnog“ fotografa.

Projekat „Primenjena nostalgija“ zamišljen je kao serija zajedničkih izložbi fotografija dva fotografa, jednog iz Srbije i jednog iz zemlje predsedavajuće EU.
Osnovna ideja je da se i na ovaj način unapredi kulturna razmena između dveju zemalja, kao i da se promovišu evropske vrednosti i saradnja Srbije sa državama članicama EU.

Više o projektu možete saznati, ali i pogledati fotografije sa svih do sada organizovanih izložbi na sajtu „Primenjena nostalgija“: http://www.primenjenanostalgija.com/

Izložba će biti otvorena za publiku u Galeriji Narodne banke Srbije, u Nemanjinoj ulici broj 17,  sve do 27. juna, radnim danima od 10 do 18 časova.