Predstavljeni rezultati Programa EU za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu II

24. april 2018. | Beograd

Predstavljeni rezultati Programa EU za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu II

Državni sekretar Ministarstva za evropske integracije Srbije Anja Rović rekla je danas u Beogradu da je „Program EU za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu II“ primer dobre regionalne saradnje.
„Smatramo da je ovaj projekat primer dobre regionalne saradnje. Suština je u jačanju administrativnih kapaciteta mladih državnih službenika i njihovo povezivanje“, rekla je Rović prilikom predstavljanja projekta u prostorijama EU info centra.

Član Delegacije EU u Srbiji Štefen Hudolin rekao je da je program razmene mladim državnim službenicima dobro i teorijsko i praktično iskustvo i da je cilj programa jačanje kapaciteta u sektoru evrointegracija, ali i podsticanje regionalne saradnje.

U okviru projekta koji finansira EU, a sprovodi Britanski savet, čija direktorka za Zapadni Balkan Kler Sirs je takođe bila prisutna, pet mladih državnih službenika je provelo dve nedelje u različitim organima javne uprave u regionu.

Jelena Drašković iz Ministarstva finansija, jedna od učesnica programa razmene, rekla je da su svi zadovoljni kako je program protekao i da su naučili mnogo novog.
„Ostvarili smo neka sjajna prijateljstva koja će nam koristiti pre svega u profesionalnom smislu, što je najvažnije za program, ali i privatno“, navela je ona.

Izvor: Beta