J. Joksimović: Legitimna tema, odluka na predsedniku i Predsedništvu SNS

22. mart 2018. | Beograd

J. Joksimović: Legitimna tema, odluka na predsedniku i Predsedništvu SNS

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović očekuje da premijerka Ana Brnabić pitanje rekonstrukcije Vlade pokrene sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem, a da će se o tome diskutovati i odlučivati na Predsedništvu stranke.

Procedura bi bila, kako je rekla, da predsednik stranke taj predlog iznese na sednici Predsedništva stranke.
„Kada se predlog iznese na Predsedništvo stranke, Predsedništvo se izjašnjava o tome i dogovara sa predsednikom. Demokratija, unutarpartijska demokratija i pluralizam nalažu određene procedure“, pojasnila je Joksimović za TV Prva.

Kao ministar za evropske integracije kaže da, zbog suštine procesa evropskih integracija, sarađuje sa svim resorima i da tačno zna gde su problemi koji možda nisu nastali zbog samog ministra, već iz nekih drugih razloga.

Upitana da li se oseća prijatno kada ministar odbrane kaže da treba preispitati rejting određenih ministara i njihov rad, ona je rekla da smatra da svaki ministar time što je prihvatio odgovornu i važnu funkciju ima svoj stav, ovlašćenja, odgovornost, jer mi smo članovi Vlade Srbije - nismo mesna zajednica.
„Ne vređa me ničiji stav ukoliko on ne remeti koncepciju rada Vlade“, rekla je Joksimović i dodala da će svoje mišljenje o svemu reći tamo gde treba da kaže.

(izvor: Tanjug i TV Prva)