J. Joksimović: Pokazali smo da naše lokalne samouprave umeju da koriste novac koji dolazi iz EU

22. februar 2018. | Beograd

J. Joksimović: Pokazali smo da naše lokalne samouprave umeju da koriste novac koji dolazi iz EU

 

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže da je Evropski progres, program koji je namenjen održivom i regionalnom razvoju, imao brojne pozitivne efekte za 34 opštine jugozapada i jugoistoka Srbije. U njima je, kaže Joksimović, otvoreno novih 700 radnih mesta, a očekuje se da će u narednih godinu, dve, biti još 850. Joksimović ističe da je otvoreno 94 preduzeća, te da su neka od njih povećala izvoz, a program Evropski progres je omogućio da se uredi i lokalna infrastruktura.

„Najvažnije je da smo pokazali da naše lokalne samouprave umeju da koriste novac koji dolazi iz EU. To je priprema za korišćenje većih fondova koji će nam biti dostupni kada postanemo članica EU“, istakla je ministar. Kako je objasnila, uspešna realizacija programa će biti naša legitimacija da Srbija ima spremne lokalne samouprave.

„Najbolja poruka sa skupa jeste da je novac ostao u Srbiji, na korist građanima i budžetu“, rekla je Joksimović. Ona je istakla da se nastavljaju evropske integracije, da će se pregovori intenzivirati i da će Srbija raditi na otvaranju novih poglavlja, navodeći da treba sprovoditi reforme u interesu boljeg života građana.

Izvor: Tanjug

 

 

 

 

 

 

 

Minisatr za evropske integracije Jadranka Joksimović

Minisatr za evropske integracije Jadranka Joksimović