J. Joksimović primila u oproštajnu posetu ambasadora Jovanovsku

16. januar 2018. | Beograd

J. Joksimović primila u oproštajnu posetu ambasadora Jovanovsku

 

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović primila je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Makedonije Veru Jovanovski. Razgovarale su o bilateralnim odnosima, procesu pristupanja EU, saradnji Srbije i R. Makedonije u nastavku evropskih integracija i situaciji u regionu.

Joksimović je obavestila Veru Jovanovski o dosadašnjim i budućim aktivnostima Srbije u procesu evropskih integracija. Ministar je izrazila spremnost Srbije da pomogne evropski put Makedonije kroz različite vidove tehničke pomoći i prenošenje iskustava.  

Ambasador Jovanovski ocenila je da reforme koje se u Srbiji sprovode daju rezultate i da bi pomoć naše države Makedoniji bila korisna i iskustveno značajna.

Sagovornice su istakle značaj uspostavljanja programa prekogranične saradnje dveju zemalja - potpisan je u decembru 2017. godine, što će dalje doprineti promociji zapošljavanja i mobilnosti radne snage, kao i osnaživanju socijalne i kulturne saradnje u pograničnim opštinama.  

Razgovarajući o situaciji u regionu Joksimović i Jovanovski su ukazala da bi svi kroz konkretne aktivnosti, trebalo da slede principe po kojima je stabilnost preduslov mira, saradnje, razvoja i napretka. 

Takođe, ministar Joksimović i Vera Jovanovski razgovarale su o predstojećoj poseti zamenika premijera Makedonije za evropska pitanja Bujara Osmanija krajem januara i temama koje će biti na dnevnom redu.

Jadranka Joksimović poželela je Veri Jovanovski uspeh u budućem radu i zahvalila na saradnji koju su ostvarile tokom njenog službovanja u Beogradu.

Izvor: Tanjug