J. Joksimović i Crnadak: Stabilan region – odgovornost svih

15. decembar 2017. | Beograd

J. Joksimović i Crnadak: Stabilan region – odgovornost svih

 

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa ministrom inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igorom Crnadakom o bilateralnim odnosima dve države, pristupanju Srbije EU, saradnji dve države u procesu evropskih integracija, situaciji u regionu i drugim temama.

Srbija, kao država kandidat za članstvo u EU, pomaže i pomagaće evropski put Bosne i Hercegovine, rekla je Jadranka Joksimović i ocenila da evrointegracije predstavljaju mehanizam za jačanje vladavine prava, ekonomski razvoj i napredak. U tom smislu, ministar je precizirala da se pomoć Srbije Bosni i Hercegovini, pre svega, odnosi na prenošenje iskustava, usklađivanje zakonskih normi i popunjavanje Upitnika. 

Ministri Joksimović i Crnadak dogovorili su da će uskoro potpisati Sporazum o saradnji u oblasti evropskih integracija, koji će doprineti daljoj saradnji dve susedne države.

Srbija veruje, naglasila je ministar Jadranka  Joksimović, da je stabilnost preduslov saradnje, mira, napretka i razvoja regiona.

Ona ističe da bi i ostali, konkretnim aktivnostima - a ne samo verbalno i deklarativno, trebalo da podrže vrednosti za koje se zalažemo.

Ministar Igor Crnadak, zahvalio je Srbiji - kao značajnom privrednom partneru BiH, za dosadašnju nesebičnu i dragocenu pomoć na evropskom putu. 

Izvor: Tanjug