J. Joksimović i Bakota: Bilateralna pitanja rešavati odgovornim dijalogom

01. decembar 2017. | Beograd

J. Joksimović i Bakota: Bilateralna pitanja rešavati odgovornim dijalogom

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila je danas u razgovoru sa ambasadorom Hrvatske Gordanom Bakotom da su odnosi dve zemlje važni zbog regionalne stabilnosti i poručila da otvorena pitanja treba rešavati odgovornim dijalogom.

Kako je kazala, negativna retorika loše utiče na dobrosusedske odnose, a odnosi Beograda i Zagreba su, kaže, važni ne samo za razvoj međudržavnih odnosa već se oni reflektuju i na regionalnu stabilnost i razvoj.

Joksimović je izrazila očekivanje da će Srbija na sledećoj Međuvladinoj konferenciji, sredinom decembra, otvoriti nova poglavlja, a kako je navedeno u saopštenju iz njenog kabineta, dvoje sagovornika su istakli da postoji kapacitet za saradnju dve zemlje u oblasti evropskih integracija.

U tom smislu, Srbija i Hrvatska mogu sarađivati kroz zajedničke projekte prekogranične saradnje u pograničnim opštinama i kroz privrednu saradnju. Oni su ukazali i na važnost izgradnje zajedničkog suživota kroz ostvarivanje interesa građana obe zemlje. 

Joksimović i Bakota su, između ostalog, razgovarali o bilateralnim odnosima dve države, situaciji u regionu, evrointegracijama Srbije, reformama i drugim važnim temama, ističe se u saopštenju.

(izvor: Tanjug)