J. Joksimović i Ajgner: Austrija će nastaviti da snažno podržava EU put Srbije

28. novembar 2017. | Beograd

J. Joksimović i Ajgner: Austrija će nastaviti da snažno podržava EU put Srbije

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović primila je u oproštajnu posetu ambasadora Austrije Johanesa Ajgnera koji joj je preneo da Beč snažno podržava strateški interes Srbije da postane članica EU. Razgovarali su o bilateralnim odnosima i daljoj saradnji dve države, evropskim integracijama Srbije, reformama koje se u procesu pristupanja sprovode i drugim važnim temama.

Jadranka Joksimović i Johanes Ajgner ocenili su da su bilateralni odnosi dve države na visokom nivou i naglasili da je jedan od dokaza činjenica da je Austrija najveći investitor u srpsku privredu. Konstatovali su i da postoji prostor za intenziviranje sveukupne saradnje.

Ministar za evropske integracije zahvalila je na pomoći, podršci i iskustvu kojim Austrija doprinosi procesu evropskih integracija Srbije. Joksimović očekuje da će Srbija na sledećoj Međuvladinoj konferenciji - sredinom decembra, otvoriti nova poglavlja.

Austrija snažno podržava jasno proevropsko opredeljenje i strateški interes Srbije da postane članica EU, rekao je ambasador Ajgner. Uveren da će Beč maksimalno pomoći Beogradu u daljem procesu pristupanja, naglasio je da je Srbija - kada je o evropskim integracijama reč, na pravom putu.

Ministar Joksimović zahvalila je ambasadoru Ajgneru na zalaganju i nastojanjima da ojača odnose i intenzivira saradnju Srbije i Austrije. Poželela mu je mnogo uspeha u budućem životu i radu. 

 

(izvor: Tanjug)