J. Joksimović: Orban - Srbija za Mađarsku najozbiljniji kandidat za članstvo u EU

18. oktobar 2017. | Budimpešta

J. Joksimović: Orban - Srbija za Mađarsku najozbiljniji kandidat za članstvo u EU

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da je danas tokom razgovora sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom istaknuto da je Srbija za Mađarsku najozbiljniji kandidat za članstvo u Evropskoj uniji.

„Moram da napomenem da je premijer Orban ovde posebnu čast ukazao našoj delegaciji, ali i Srbiji kao zemlji kandidatu za članstvo u Evropskoj uniji i čak  nekoliko puta ponovio da Mađarska vidi Srbiju kao najozbiljnijeg kandidata za članstvo i kao zemlju koja pripada i evropskom prostoru i sutra Evropskoj uniji“, istakla je Joksimović.

Kako je naglasila, bilateralni odnosi su izvanredni. Prema njenim rečima, za to su najviše zaslužni Aleksandar Vučić, sada kao predsednik a ranije kao premijer, i Viktor Orban, jer su gradili stabilne i trajne odnose.

To nam „mnogo znači u pogledu našeg regionalnog pozicioniranja i u pogledu našeg evropskog puta, a posebno u pogledu naših ljudi, dakle građana Srbije koji su mađarske nacionalnosti i koji su spona naše saradnje", naglasila je Joksimović.

 

 

 

(izvor: Tanjug)