J. Joksimović: Evropske integracije obezbeđuju prosperitet zemlji i građanima

13. oktobar 2017. | Berlin

J. Joksimović: Evropske integracije obezbeđuju prosperitet zemlji i građanima

Datum pridruživanja Evropskoj uniji nije fiksiran, ali je dobro da postoji perspektiva članstva, izjavila je danas ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović koja učestvuje na konferenciji „Javni dijalog u Evropi - ponovno povezivanje EU sa svojim građanima i susedstvom“ u Berlinu.

Ministar je navela da nije ključno pitanje da li će Srbija postati član EU 2025. ili nešto ranije ili kasnije, već da evropske integracije, kako je rekla, shvatimo kao instrument za unutrašnju i spoljnopolitičku stabilizaciju i prosperitet Srbije.

Joksimović je dodala da je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, Dejvid Mekalister, na konferenciji u Berlinu „govorio afirmativno o Srbiji kao o ozbijnoj zemlji kandidatu za članstvo u EU“.

„Prepoznati smo kao zemlja koja na evrorealističan način gleda na evropske integracije, ne kao da je najveći cilj članstvo u EU, već ispunjenje obećanja koje smo dali građanima - da ćemo živeti bolje i u uređenijoj državi“, poručila je ministar.

Joksimović je bila govornik na konferencijskom panelu pod nazivom „Komunikacijski izazovi između Evropske unije i Balkana - Berlinski proces i evroskepticizam, kako poboljšati dijalog i saradnju sa građanima".

Izvor: Tanjug